رشد مهارتهای حرکتی دست در کودکان

رشد مهارتهای حرکتی دست در کودکان

رشد مهارتهای حرکتی دست در کودکان


منظور از مهارتهای حرکتی دست در کودکان چیست؟

منظور از مهارتهای حرکتی دست، همان طور که از نامش پیداست، حرکاتی است که توسط دست ها، یا تنها یک دست و یا دو دست باهم، انجام می شود؛ نظیر نقاشی کشیدن، بستن یا بازکردن دکمه پیراهن، نوشتن و… . طبیعتا رشد مهارتهای حرکتی دست در کودکان متناسب با افزایش سن و طی مراحلی انجام می گردد. در ادامه این مراحل را بیان خواهیم نمود.

رشد مهارتهای حرکتی دست در کودکان

رشد مهارتهای حرکتی دست در کودکان

سه ماهگی

در این سن، کودک در طول استراحت، دست هایش را باز نگه میدارد.

شش ماهگی

در این سن، کودک با همه ی انگشتانش به یک شی کوچک چنگ می زند و هنگامی که به پشت خود دراز کشیده است، شی را دست به دست می کند.

نه ماهگی

در این سن، کودک لگو را با انگشتان خود میگیرد، اما نه با کف دست! همچنین، در طول انجام این کار، مچ دست خم نمی شود.

دوازده ماهگی

در این سن، کودک با دو عدد لگو، برج می سازد. با استفاده از شست و نوک انگشت اشاره شی را می گیرد. مدادشمعی را با مشت نگه میدارد و در ورق زدن صفحات کتاب، کمک می کند.

پانزده ماهگی

در این سن، کودک با سه عدد لگو برج می سازد. و می تواند میخ های کوچک را بردارد و آن ها را داخل سوراخ هایی متناسب با اندازه همان میخ ها قرار دهد.

هجده ماهگی

در این سن، کودک قادر است با چهارعدد لگو، برج بسازد. همچنین می تواند در هر مرتبه، دو یا سه صفحه از کتاب را ورق بزند.

بیست و چهار ماهگی

در این سن، کودک میتواند با هفت عدد لگو برج بسازد. همچنین توانایی نخ کردن مهره های کوچک هم از این سن آغاز می شود.

سی ماهگی

در این سن، کودک میتواند هر دفعه یک صفحه از کتاب را ورق بزند. ازطرفی، در این سن، چپ دست بودن یا راست دست بودن کودک نیز مشخص خواهد شد.

سی و شش ماهگی

در این سن، دیگر کودک قادر به گرفتن  مدادشمعی در دست و استفاده از آن به مانند بزرگسالان است. همچنین میتواند دور یک شکل ساده روی کاغذ یا مقوا را قیچی کند.

چهار سالگی

در این سن، کودک می تواند ده عدد حبوبات را ظرف بیست ثانیه در بطری کوچکی قرار دهد. همچنین می تواند خطوط صاف و مورب را بین دو خط به فاصله یک سانتیمتر از هم رسم نماید.

پنج سالگی

در این سن، رشد مهارتهای حرکتی دست در کودکان به بهبودی قابل قبولی رسیده و سرعت عمل کودک در قرار دادن ده عدد حبوبات به داخل بطری به هجده ثانیه می رسد.

شش سالگی

در این سن، کودک میتواند سکه ای را از کف دست به انگشتان همان دست جابجا کند(بدون دخالت دست دیگر) تا آن را داخل قلک بیندازد.

کلام پایانی

در این مطلب، به صورت خلاصه به روند رشد مهارتهای حرکتی دست در کودکان از سه ماهگی تا شش سالگی اشاره کردیم و مهارتهای مطرح هر سن را بیان نمودیم.

امیدواریم توانسته باشیم دیدگاه بهتری در این رابطه به شما ارائه کرده باشیم.

منابع

ارزشیابی هابیماری ها و مشکلاتتوانبخشیکاردرمانی

مهارتهای حرکتی دستمهارتهای ظریف

1 دیدگاه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *