تغذیه در اتیسم ؛ حساسیت های غذایی و منابع مفید تغذیه ای

تغذیه در اتیسم

تغذیه در اتیسم بسیار اهمیت دارد زیرا افراد مبتلا به اتیسم، مشکلات حسی دارند که  بر حس بویایی و چشایی آنها تاثیر میگذارد و احساسی که از غذا دریافت می‌کنند؛ با افراد عادی ممکن است متفاوت باشد و تغذیه آنها را دچار مشکل کند خوردن کمتر از ۲۰ غذا برای سلامتی مناسب نیست و می‌تواند رشد کودکان را محدود کند مشکلات تغذیه شدید می تواند منجر به نابینایی مشکلات استخوانی و کمبود ویتامین ها شود .بعضی از افراد مبتلا به اتیسم نیز ممکن است بر اثر مصرف زیاد شکر و چربی دچار اضافه وزن می‌شوند و این نوع تغذیه خطر حمله قلبی و سکته را افزایش می‌دهد پس تغذیه در اتیسم یکی از دغدغه های اصلی این فراد است.

اتیسم چیست؟

این اختلال دامنه‌ای از اختلالات جدی را در شیوه ای که فرد با دیگران تعامل و ارتباط برقرار می‌کند ایجاد می‌کند به علاوه رفتارهایی که الگوهای تمایلات و فعالیتهای فرد را شامل می شود در بر می گیرد .

علائم بالینی اتیسم:

  • این افراد ممکن است رفتارهای حرکتی تکراری داشته باشند.
  • اصرار بر یکنواختی و چسبیدن انعطاف ناپذیر به روال های عادی زندگی یا الگوهای خاصی را دارند
  • تمایل بسیار محدودی به تغییر دارند .
  • واکنش پذیری زیاد یا کم به دروندادهای حسی دارند.
  • تمایل غیر عادی به جنبه های حسی محیطی دارند

تغذیه در اتیسم با توجه به اینکه در حال حاضر درمان خاصی برای مداوای کامل اوتیسم وجود ندارد بسیار اهمیت دارد و می توان به فرد کمک کرد که علائم را کاهش دهد و در فعالیت های حرکتی فعالیت‌های روزمره زندگی استقلال بیشتری داشته باشد.

مشکلات هضم غذا در اتیسم:

گوارش غذا فرایندی است که چربی ،پروتئین ،نشاسته، شکر، ویتامین‌ها و مواد معدنی  به ذرات کوچکتری تجزیه می‌شوند. مشکلات گوارشی مانند یبوست ،اسهال  و نفخ معده در این افراد رایج است و می‌تواند روی خلق آنها تاثیر بگذارد. برخی از این از پروبیوتیک استفاده میکنند تا مقداری بهبود یابند.

حساسیت های غذایی تغذیه در اتیسم:

افراد مبتلا به اتیسم حساسیت های غذایی دارند که در صورت مصرف ممکن است تاثیری منفی روی خلق و خو و شرایط آن ها داشته باشد البته نمیتوان این موارد را به طور کامل از تغذیه حذف کرد اما تا حد امکان و با مشورت پزشک مربوطه میتوان مقدار آن را کاهش داد.از جمله مهمترین حساست های غذایی عبارت است از:

 حساسیت به گلوتن و کازئین برای تغذیه در اتیسم :

گلوتن نوعی پروتئین است که در گندم ،جو و غذاهای فراورده آن ها وجود دارد مانند نان ،پاستا، بیسکویت  و غلات صبحانه . در تغذیه در اتیسم کاهش گلوتن  در رژیم غذایی توصیه میشود.

کازئین پروتئین شیر است که در شیر گاو، بز، گوسفند و فراورده های آنها وجود دارد مانند ماست ،پنیر و خامه .حساسیت به این دو پروتئین ممکن است خلق ،رفتار و ارتباط آنها را تحت تاثیر منفی قرار دهد.

مواد مفید برای تغذیه در اتیسم :

برخی از مواد مفید برای این افراد،  ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند.

مولتی ویتامین ها : ممکن است  به بهبود خواب و مشکلات گوارشی کودک اتیسم کمک کند البته وقتی ویتامین های حاوی آهن می‌تواند مشکلات گوارشی ایجاد کنند و در تغذیه در اتیسم،افزودن مولتی ویتامین به رژیم غذایی کودک  به بهبود افراد مبتلا به اتیسم و داشتن رژیم غذایی متعادل تر کمک کرد.

آهن: کمبود آهن در این افراد شایع است زیرا غذاهای محدودی را می‌خورند والدین کودک باید از پزشک بخواهند که سطح خون کودک را مرتب چک کنند تا وقتی که والدین مطمئن نیستند که آهن در سطح خون کودک پایین است نباید به آنها مکمل‌های آهن بدهند. متعادل کردن آهن در رژیم غذایی کودک به بهبود آنها کمک  میکند

ویتامین ب ۶ و منیزیم :ویتامین ب 6 و منیزیم به بهبود رفتارهای کودک اوتیسم مرتبط هستند گرچه تحقیقات بیشتری در مورد آنها در تغذیه در اتیسم نیاز است اما گنجاندن ویتامین b۶ و منیزیم در رژیم غذایی کودک اوتیسم توصیه می‌شود .

امگا ۳: تحقیقات نشان داده که بسیاری از کودکان مبتلا به اتیسم، کمبود امگا ۳ دارند مکمل های امگا ۳ می تواند به بهبود بیش فعالی در کودکان طیف اوتیسم کمک کند.

آیا استفاده از رژیم غذایی خاص درست است؟

استفاده از یک رژیم غذایی خاص درست نیست و در نظر گرفتن یک رژیم غذایی برای کودک خسارات بیشتری را دارد پس بهتر است ابتدا کودک را از محدودیت غذایی خارج کرد و در صورت لزوم موارد ذکر شده  در مورد تغذیه در اتیسم به  رژیم غذایی اضافه کرد

منابع :

bda.uk

unlockfood

بیماری ها و مشکلات

اتیسم و تغذیهاتیسم و رژیم غذاییتغذیه در اتیسمرژیم غذایی اتیسمرژیم غذایی برای اتیسمرژیم غذایی در کودکان اتیسممواد غذایی مورد نیاز در اتیسم

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *