درمان کرونا به طور قطع این روزها مسیر سخت و مبهمی را می پیماید. بیشتر اثر بخشی درمان بسته به شدت ابتلا به بیماری دارد. اکثر افرادی که به بیماری کووید -19 مبتلا می شوند، می توانند در خانه بهبود یابند. برخی از کارهایی که برای بهبود حال در صورت ابتلا به آنفولانزا انجام می دهید. مثل استراحت کافی، هیدراته ماندن، مصرف داروها برای تسکین تب و دردها همچنین به COVID-19 کمک می کند. فراتر از آن، FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) همچنین درمان هایی را برای افرادی که با COVID-19 در بیمارستان بستری شده اند تصویب کرده است. به علاوه سایر داروها برای جلوگیری از پیشرفت COVID-19 در افرادی که در بیمارستان بستری نیستند، اما در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید هستند استفاده شود. دانشمندان نیز به سختی به توسعه سایر روش های بهترین درمان کرونا بطور مؤثر ادامه می دهند.
چه روشهای درمانی ممکن است قبل از بستری شدن در افراد مبتلا به کووید-19 شدید کمک کند؟
در نوامبر 2020، FDA مجوز استفاده اضطراری از دو درمان با آنتی بادی مونوکلونال (monoclonal antibody) را صادر کرد. هر دو برای بزرگسالان غیربستری و کودکان بالای 12 سال با علائم خفیف تا متوسط که در معرض خطر ابتلا شدید هستند تأیید شده است. در این بیماران، درمان های تأیید شده می تواند خطر بستری شدن و مراجعه به اورژانس را کاهش دهد. این درمانها باید بلافاصله پس از بروز علائم به صورت داخل وریدی) بوسیله IV) انجام شود.
اگر در حال درمان کرونا در خانه هستید، این اقدامات می تواند به کاهش علائم کمک کند:
- در حالی که نیازی به خوابیدن ندارید، باید استراحت زیادی داشته باشید.
- هیدراته بمانید و مقدار زیادی نوشیدنی و آب مصرف کنید.
- برای کاهش تب و تسکین دردها، استامینوفن مصرف کنید. حتماً دستورالعمل ها را دنبال کنید. اگر از داروهای ترکیبی سرماخوردگی یا آنفولانزا استفاده می کنید، تمام دوزها را پیگیری کنید. برای استامینوفن، دوز کل روزانه همه محصولات نباید از 3000 میلی گرم تجاوز کند.
پزشکان برای افرادی که با COVID-19 بستری هستند می توانند از چه داروهایی استفاده کنند؟
درمان کرونا ؛ دگزامتازون (Dexamethasone)
بسیاری از پزشکان، از زمان شروع همه گیری، بیماران بسیار مریض COVID-19 را جهت درمان کرونا با کورتیکواستروئیدها بهبود می دادند. این امر برای بیمارانی که در برابر عفونت ویروسی واکنش بسیار ایمن (طوفان سیتوکین یا a cytokine storm) ایجاد کرده اند، منطقی است. در این موارد، واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن است که به ریه ها و سایر اندام ها آسیب می رساند و اغلب منجر به مرگ می شود.
دگزامتازون و سایر کورتیکواستروئیدها (پردنیزون، متیل پردنیزولون) داروهای ضدالتهابی قوی هستند. آنها به راحتی در دسترس و ارزان هستند.
درمان کرونا ؛ توسیلیزومَب (Tocilizumab)
FDA مجوز استفاده اضطراری یا به اختصار EUD برای توسیلیزومب را برای درمان بزرگسالان بستری در بیمارستان صادر کرده. به علاوه برای درمان کرونا در کودکان 2 سال به بالا که نیاز به اکسیژن اضافی و تهویه مکانیکی یا قلب دارند هم صادر شده است. توسیلیزومب یک آنتی بادی مونوکلونال است که قبلاً برای درمان چندین بیماری خود ایمنی توسط FDA تأیید شده است. برخی از بیماران مبتلا به COVID به دلیل واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن (طوفان سیتوکین) به عفونت ویروسی، بیمارتر می شوند.
هنگامی که این اتفاق می افتد، بدن مقدارزیادی اینترلوکین پروتئینی که در التهاب دخیل است را در سلول های ریه تولید می کند. توسیلیزوماب عملکرد اینترلوکین را مسدود می کند و در نتیجه پاسخ اغراق آمیز سیستم ایمنی را تضعیف می کند. بنابراین این دارو می تواند در درمان کرونا مؤثر باشد اما توسیلیزوماب برای استفاده در بیماران غیر بستری مبتلا به COVID-19 مجاز نیست.
برای اطلاعات بیشتر در مورد تمرینات ورزشی پس از بهبودی از کرونا، لینک زیر را مطالعه کنید.
درمان کرونا ؛ رمدسیویر (Remdesivir)
در اکتبر 2020، FDA داروی ضد ویروسی رمدسیویر را برای درمان COVID-19 تأیید کرد. این دارو برای بزرگسالان و کودکان 12 سال به بالا با وزن حداقل 88 پوند که در بیمارستان بستری شده اند مورد استفاده قرار می گیرد. آزمایشات بالینی نشان می دهد که در این بیماران، رمدسیویر می تواند زمان بهبودی را به میزان متوسطی تسریع کند.
درمان کرونا ؛ باریسیتینیب (Baricitinib) در ترکیب با رمدسیویر
در نوامبر 2020، FDA مجوز استفاده اضطراری را برای استفاده از باریسیتینیب همراه با رمدسیویر در بزرگسالان بستری و کودکان دو ساله و بالاتر که نیاز به حمایت تنفسی دارند صادر کرد. با این حال، هنوز شواهد کافی برای استفاده از این درمان کرونا به جای دگزامتازون با یا بدون رمدسیویر وجود ندارد.
درمان کرونا ؛ داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده خون)
تقریباً همه افرادی که با بیماری COVID بستری شده اند، برای پیشگیری از لخته شدن خون دارو دریافت می کنند. پزشکان معمولاً دوز کم هپارین یا انوکساپارین را تجویز می کنند. اما بیمارانی که قبلاً دچار لخته شدن خون شده اند یا در معرض خطر بالایی قرار دارند، نیاز به دوز کامل داروهای ضد انعقاد دارند. هنگام تجویز دوزهای کامل، پزشکان همیشه باید خطر خونریزی خطرناک را متعادل کنند.
آنتی بادی های مونوکلونال چیست؟ آیا آن ها می توانند به درمان COVID-19 کمک کنند؟
سه درمان آنتی بادی مونوکلونال برای COVID-19 توسط FDA مجوز استفاده اضطراری داده شده است. این درمان کرونا ممکن است برای درمان بزرگسالان غیر بستری و کودکان بالای 12 سال با علائم خفیف تا متوسط که اخیراً تست کووید 19 مثبت شده است. و در معرض خطر ابتلا به کووید 19 شدید یا بستری شدن برای آن قرار دارند مورد استفاده قرار گیرد. این شامل افراد بالای 65 سال، افراد مبتلا به چاقی و کسانی است که دارای برخی بیماری های مزمن هستند هم می باشد. تحقیقات جدید نشان می دهد که درمان آنتی بادی مونوکلونال همچنین می تواند به نجات جان افراد در زیر گروه خاصی از بیماران مبتلا به COVID-19 در بیمارستان کمک کند.
آنتی بادی های مونوکلونال نسخه هایی از آنتی بادی هایی هستند که بدن ما به طور طبیعی برای مبارزه با مهاجمان مانند ویروس تولید می کند. هر سه درمان کرونا ی مجاز، به پروتئین سنبله کروناویروس حمله می کنند. و اتصال و ورود ویروس به سلول های انسانی را دشوارتر می کند.
درمان های آنتی بادی مونوکلونال که دارای تأییدیه EUA هستند عبارتند از: ترکیبی از کازیرییماب و ایمدویماب. این درمان ها باید به صورت داخل وریدی در کلینیک یا بیمارستان انجام شوند. این درمان ها در حال حاضر برای بیماران بستری در COVID-19 یا کسانی که اکسیژن درمانی دریافت می کنند مجاز نیست. آنتی بادی های مونوکلونال را نیز می توان در ترکیب با کورتیکواستروئیدها مانند دگزامتازون برای تضعیف پاسخ ایمنی در بیماران بستری استفاده کرد.
بهترین درمان کرونا ؛ چرا درمان بیماری های ویروسی مثل درمان کرونا بسیار مشکل است؟
یک داروی ضد ویروسی باید بتواند قسمت خاصی از چرخه حیات یک ویروس را که برای تکثیر ضروری است مورد هدف قرار دهد. علاوه بر این، یک داروی ضد ویروس باید بتواند ویروس را بدون کشتن سلول انسانی اشغال شده از بین ببرد. و ویروس ها بسیار سازگار هستند. از آنجا که آنها به سرعت تولید مثل می کنند ، فرصت زیادی برای جهش (تغییر اطلاعات ژنتیکی) با هر نسل جدید دارند و به طور بالقوه در برابر هرگونه دارو یا واکسنی که تولید می کنیم مقاومت می کنند.
کدام واکسن بهتر است؟ لینک زیر را مطالعه کنید.
بهترین درمان کرونا ؛ آیا مصرف ایبوپروفن برای درمان کرونا بی خطر است؟
برخی از پزشکان توصیه نمی کنند که از ایبوپروفن برای علائم COVID-19 استفاده کنید. چرا که این ها فقط مشاهدات است و بر اساس مطالعات علمی نیست. سازمان بهداشت جهانی در ابتدا استفاده از استامینوفن به جای ایبوپروفن را برای کاهش تب و دردهای مربوط به عفونت کرونا توصیه می کرد. اما اکنون می گوید که می توان از استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کرد. تغییرات سریع در توصیه ها عدم اطمینان ایجاد می کند. از آنجا که برخی از پزشکان همچنان در مورد NSAID ها نگران هستند، انتخاب استامینوفن ابتدا با احتیاط بهتر است. که دوز کلی آن نباید از بیشتر 3000 میلی گرم در روز تجاوز کند.
با این حال در درمان کرونا اگر مشکوک هستید یا می دانید که مبتلا به COVID-19 هستید. و نمی توانید استامینوفن مصرف کنید، یا حداکثر دوز را مصرف کرده اید. و هنوز نیاز به تسکین علائم دارید نیازی به اجتناب از مصرف ایبوپروفن بدون نسخه نیست.
بهترین درمان کرونا ؛ آیا هیدروکسی کلروکین برای درمان COVID-19 بی خطر و مؤثر است؟
هیدروکسی کلروکین در درجه اول برای درمان مالاریا و چندین بیماری التهابی از جمله لوپوس و آرتریت روماتوئید استفاده می شود. ارزان است و به راحتی در دسترس است. گزارش های اولیه از چین و فرانسه امیدوارکننده بود و نشان می داد که بیماران مبتلا به علائم شدید COVID-19 با مصرف هیدروکسی کلروکین سریعتر بهبود می یابند. با این حال محققان گزارش کردند که در درمان کرونا هیدروکسی کلروکین در مقایسه با دارونما هیچ مزایای بالینی برای بزرگسالان با بیماری تنفسی بستری نداشته است. دستورالعمل های درمانی استفاده از هیدروکسی کلروکین را برای COVID-19 در بیماران بستری و غیر بستری توصیه می کند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد مدیریت صدا و تکلم پس از بهبودی از کرونا، لینک زیر را بزنید.
بهترین درمان کرونا ؛ آیا ویتامین D در برابر COVID-19 محافظت می کند؟
هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مصرف دوز بالای ویتامین D شما را در برابر ابتلا به این ویروس محافظت می کند. علاوه بر این اگر مبتلا هستید نیز از بیماری شدیدتر در درمان کرونا جلوگیری نمی کند. با این حال اکثر مطالعاتی که بر روی افراد بستری COVID-19 انجام شد، نشان داد که داشتن سطح پایین ویتامین D خون با پیامدهای بدتری از جمله مرگ همراه است. این مطالعات فقط مشاهده ای هستند. به این معنی که فقط بین سطح پایین ویتامین D و خطر بالای بیماری های شدید ارتباط وجود دارد. این بدان معنا نیست که سطح پایین باعث بدتر شدن نتیجه می شود.
بهترین توصیه در مورد COVID-19 مشابه آنچه برای حفظ سلامت استخوان توصیه می شود می باشد و یعنی ویتامین D کافی برای برآوردن الزامات استاندارد را دریافت کنید.
من شنیده ام که در درمان کرونا ویتامین C با دوز بالا استفاده می شود. آیا برای جلوگیری از عفونت با ویروس COVID-19 باید ویتامین C مصرف کنم؟
برخی از بیماران وخیم کرونا با دوزهای بالای ویتامین C داخل وریدی تحت درمان قرار گرفته اند به این امید که بهبودی را تسریع کند. با این حال، هیچ شواهد علمی واضح یا قانع کننده ای وجود ندارد که نشان دهد این دارو برای عفونت های کرونا کار می کند. در مورد پیشگیری هیچ مدرکی مبنی بر اینکه مصرف ویتامین C به جلوگیری از عفونت با ویروس کرونا کمک می کند وجود ندارد. در درمان کرونا دوزهای استاندارد ویتامین C به طور کلی بی ضرر هستند. دوزهای زیاد می تواند عوارض جانبی متعددی از جمله تهوع، گرفتگی عضلات و افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه را ایجاد کند.
برای اطلاعات بیشتر در مورد مدیریت تنگی نفس پس از بهبودی از کرونا، لینک زیر را مطالعه فرمایید.
آزمایش سرولوژی (آنتی بادی) برای COVID-19 چیست و به چه دردی می خورد؟
آزمایش سرولوژی یک آزمایش خون است که مقدار آنتی بادی هایی را که توسط سیستم ایمنی بدن ایجاد می شود را تعیین می کند. دلایل زیادی برای ایجاد آنتی بادی وجود دارد که مهمترین آنها کمک به مبارزه با عفونت ها است. آزمایش سرولوژی کرونا به طور خاص به دنبال آنتی بادی علیه ویروس COVID-19 است.
در بهترین درمان کرونا بدن شما حداقل یک تا سه هفته پس از ابتلا به عفونت به آنتی بادی های این ویروس نیاز دارد. به همین دلیل، آزمایشات سرولوژی به اندازه کافی برای تشخیص دقیق عفونت فعال COVID-19 حتی در افرادی که دارای علائم هستند، حساس نیستند.
با این حال آزمایش های سرولوژی می تواند به شناسایی افرادی که از ویروس کرونا بهبود یافته اند، کمک کند. این ممکن است شامل افرادی شود که در ابتدا مبتلا به کرونا نبودند زیرا هیچ علامتی نداشتند. یا علائم خفیفی داشتند و ترجیح می دادند آزمایش نشوند. یا آزمایش منفی کاذب انجام دادند یا به هر دلیلی نمی توانستند آزمایش شوند. آزمایش های سرولوژیکی تصویر دقیق تری از تعداد افراد مبتلا به کروناویروس، بهبود یافته و همچنین میزان واقعی مرگ و میر ارائه می دهد.
در درمان کرونا آزمایشات سرولوژیکی همچنین ممکن است اطلاعاتی در مورد اینکه آیا افراد پس از بهبودی در برابر ویروس کرونا مصون می شوند یا خیر. و در صورت وجود، این ایمنی تا چه مدت ادامه می یابد. دقت آزمایشات سرولوژیکی بسته به آزمایش و زمان انجام عفونت متفاوت است.
منابع بهترین درمان کرونا
برای اطلاعات بیشتر در مورد اینکه کدام واکسن بهتر است، لینک زیر را بزنید.