درمان ای ال اس ؛ مداخلات پزشکی و توانبخشی

درمان ای ال اس

درمان ای ال اس شامل موارد مختلفی می باشد. درمان این بیمارییز یزصث ب از داروها، قرص ها و سایر موارد موجود گرفته تا انواع توانبخشی ها می باشد. در حال حاضر هیچ داروی قطعی و صد در صدی که بتواند به طور کامل این بیماری را برطرف کند وجود ندارد. پس  تاکید بیشتر بر داروهایی است که می تواند علائم و نشانه‌های این بیماری را کاهش دهد و از پیش روی این بیماری تا حدودی جلوگیری کند. درمان توانبخشی ALS نیز به طور بسیار موثری سیر پیش روی این بیماری را کند می‌کند. بدین ترتیب  در درمان ای ال اس طول عمر بیمار، مشارکت اجتماعی فرد، میزان استقلال فرد در زندگی روزمره و کیفیت زندگی فرد افزایش می یابد.

 بیماری ای ال اس چیست؟

 بیماری ای ال اس نوعی بیماری پیشرونده است که نورون های سیستم عصبی را تخریب می‌کند. نورون ها همان سلول های سیستم عصبی هستند که در این بیماری تحت تاثیر قرار می گیرند. وقتی بدن پیامی از محیط دریافت می کند، مغز این پیام را پردازش می کند. در صورت لزوم مغز پیام حرکتی مناسب را از طریق نورون ها به عضلات می فرستد. وقتی سلول های عصبی آسیب می‌بینند؛ دیگر قادر به انتقال پیام ها به طور کامل نمی باشند. پس در درمان ای ال اس در نظر گرفته می شود که فرد کنترل حرکاتش را از دست می دهد.

این اختلال موجب اشکال در حرکت، راه رفتن، انجام فعالیت‌های روزمره زندگی، افزایش خطر افتادن و در نهایت موجب از دست دادن حرکت می‌شود. این مورد بر عضلات صورت نیز تأثیر می‌گذارد.علاوه بر این موارد  توانایی صحبت کردن، جویدن و بلع نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد. این توانایی ها روز به روز بیشتر تحلیل می روند. در نهایت این ضعف روی عضلات تنفسی نیز تاثیر می گذارد.

 درمان پزشکی در بیماری ای ال اس:

درمان ALS

برای مشاوره، رزرو نوبت، خدمات آنلاین و ویزیت در منزل با ما تماس بگیرید.

درمان پزشکی بر کندتر کردن سیر پیشروی بیماری و کاهش علائم در درمان ای ال اس تمرکز می کند. بدین ترتیب طول عمر فرد افزایش می یابد. تا کنون هیچ درمانی که بتواند این بیماری را ریشه‌کن کند وجود ندارد. تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.

 فیزیوتراپی در بیماری ای ال اس:

فیزیوتراپی در بیماری ای ال اس با افزایش یا بهبود حرکات فرد از تحلیل رفتن عضلات تا حد ممکن جلوگیری می کند. فیزیوتراپی با انجام تمرینات به حفظ دامنه حرکتی، جلوگیری از کوتاهی و بدشکلی عضلات و اندام ها کمک فراوانی می‌کند. فیزیوتراپیستها با انجام تمرینات مرتبط و یا با استفاده از تجهیزات و دستگاهها به کاهش درد این افراد کمک فراوانی  در درمان ای ال اس می کنند.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه مداخلات فیزیوتراپی در درمان ALS ، لینک زیر را مطالعه فرمایید.

فیزیوتراپی در ای ال اس

 کاردرمانی در توانبخشی و درمان بیماری ای ال اس:

کاردرمانی با انجام تمرینات، تکنیک ها و استراتژی های مرتبط به این افراد کمک فراوانی می‌کند. کاردرمانی به حفظ دامنه عضلات، قدرت و حرکت این افراد کمک می‌کند. همچنین از ایجاد بدشکلی و کوتاهی عضلات جلوگیری می‌کند.

تمرینات کاردرمانی در جهتی است که با حفظ قدرت و دامنه عضلات به انجام فعالیت‌های روزمره زندگی و انجام عملکردهای فرد به نحو احسن کمک می کند. در نهایت کار درمانی موجب حفظ استقلال فرد در فعالیت های روزمره زندگی، حفظ مشارکت اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی فرد در درمان ای ال اس می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه مداخلات کاردرمانی در درمان ALS ، لینک زیر را مطالعه فرمایید.

کاردرمانی در ای ال اس

 گفتار درمانی در بیماری ای ال اس:

بیماری ای ال اس روی برقراری ارتباط اثر می گذارد. فردی که توانایی برقراری ارتباط را به طور صحیح نداشته باشد نمی تواند نیازهای خود را برطرف کند. پس حفظ توانایی گفتار و ارتباط بسیار مهم است. همچنین اگر فرد توانایی بلع و جویدن را به میزان لازم نداشته باشد، بدن به مرور ضعیف و ضعیف‌تر می‌شود. بدین ترتیب سرعت پیشروی بیماری افزایش می یابد.

گفتار درمانگر با آگاهی بر این موارد، عضلات دخیل در گفتار و جویدن را تقویت می کند تا فرد بتواند در درمان ای ال اس به طور صحیح ارتباط برقرار کند و نیازهایش را برطرف کند. همچنین گفتار درمانگر با تقویت توانایی بلع و جویدن به حفظ سلامت بدن و کاهش سرعت پیشروی بیماری کمک فراوانی می‌کند.

با بلع و جویدن مناسب، فرد میزان انرژی و کالری مناسبی را دریافت می‌کند. بدین ترتیب سرعت تحلیل عضلات کاهش می یابد. همچنین فرد انرژی کافی برای ورزش و انجام تمرینات توانبخشی را نیز خواهد داشت که این مورد نیز باعث کندتر کردن پیشروی بیماری می‌شود. بدین ترتیب میزان طول عمر، مشارکت اجتماعی، استقلال در زندگی روزمره و کیفیت زندگی فرد  در درمان ای ال اس افزایش می یابد.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه مداخلات گفتاردرمانی در درمان ALS ، لینک زیر را مطالعه فرمایید.

گفتار درمانی در ای ال اس

منابع

  1. hopkinsmedicine.org

 

ای ال اسفیزیوتراپیکاردرمانی

ای ال اسدرمان ای ال اسدرمان بیماری ای ال اس

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *