تغذیه در گیلن باره ، رژیم غذایی در گیلن باره ، رژیم غذایی گیاهی در گیلن باره

تغذیه در گیلن باره به مانند سایر بیمار های خود ایمنی دیگر از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در این بیماری سیستم عصبی محیطی دچار حمله قرار می گیرد و عضلات اندام تحتانی و فوقانی دچار فلجی و ضعف می شوند. حال باتوجه به این علائم پرهیز از برخی غذاهای مضر و افزودن میزان مصرف برخی دیگر می تواند در تشدید علائم موثر باشد. مطالبی که در ادامه گفته خواهد شد بر اساس مطالعات و تجربیات قابل قبولی به نتیجه رسیده اند. روش های متفاوتی وجود دارند که رژیم غذایی در گیلن باره از طریق آن می تواند به بهبود حال بیماران کمک کند. تغذیه در گیلن باره، مخصوصا رژیم غذایی گیاهی در گیلن باره نیز از روش های موثر کنترل علائم این بیماری خواهد بود.

چند راهنمایی کلی جهت بهبود شرایط بیماری از طریق تغذیه در گیلن باره

  • غذاهای کاملاً فرآوری شده را از بین ببرید.

از غذاهای بسته بندی شده، فرآوری شده و هم چنین غذاهای دارای مواد تصفیه شده (آرد سفید، شربت، رنگ دهنده ها و روغن های تصفیه شده) اجتناب کنید.

  • قندهای اضافه را از بین ببرید.

به قندی که به طور طبیعی در موادی مانند میوه وجود دارد، اکتفا کنید. از مصرف محصولات با شکر اضافه خودداری کنید.

  • غذاهای گیاهی بیشتر بخورید.
  • مقدار کافی پروتئین، به علاوه چربی ها و روغن های سالم را در رعایت رژیم تغذیه در گیلن باره مصرف کنید.

رژیم غذایی گیاهی در گیلن باره خود را با مقداری پروتئین تکمیل کنید.به این نکته توجه کنید که از چربی های سالم پرهیز نکنید. آجیل و انواع دانه ها، آووکادو، روغن زیتون یا نارگیل بکر و سایر روغن های غیر تصفیه شده از جمله چربی های سالم هستند.

  • از غذاهای تخمیر شده استفاده کنید.

باکتری های خوب به سلامت روده کمک می کنند و می توان آنها را در غذاهای تخمیر شده مانند ماست دریافت.

  • حساسیت های غذایی خود را بشناسید.

بدن شما ممکن است به برخی غذاها مانند گلوتن یا محصولات لبنی حساس باشد. این حساسیت ها می تواند بر سلامت شما تأثیر بگذارد. بنابراین در تغذیه در گیلن باره باید هر گروه غذایی را که به آن حساسیت دارید را از بین ببرید. بهترین روش برای تعیین این که آیا حساسیت غذایی دارید یا خیر، روش های آزمایشگاهی است.تغذیه در گیلن باره ، رژیم غذایی در گیلن باره ، رژیم غذایی گیاهی در گیلن باره

تغذیه در گیلن باره و رژیم درمانی

اهداف حمایت از تغذیه برای بیمار مبتلا به گیلن باره همانند سایر بیماران در بخش مراقبت های ویژه است. تغذیه مستقیم (ورود غذا از طریق دهان) یا غیر مستقیم (ورود غذا به مری یا معده) ممکن است لازم شود. برای بیمارانی که مشکلات تنفسی مثل فلج عضلات تنفسی در نوع شدید دارند نیاز خواهد بود. تا در تغذیه در گیلن باره اطمینان حاصل شود که در صورت بالا بودن متابولیسم بدن، کالری کافی  کافی دریافت می شود. این بیماران متابولیسم بالایی دارند چون کارکرد سیستم درون ریز، عفونت و التهاب آن ها بیش از حد طبیعی است. به نظر می رسد حمایت از بیمار به صورت تغذیه با پروتئین بالا (40 تا 45 کیلوکالری مواد غیرپروتئینی باشد) تأثیر مطلوبی خواهد داشت. این تاثیر بر تکمیل کمبود پروتئین های احشایی بدن، تعادل نیتروژن و مقاومت در برابر عفونت ریوی مشاهده خواهد شد.

ویتامین B12

ویتامین B12 که کمبود آن منجر به آسیب غلاف میلین می شود برای بیماران گیلن باره ضروری است. منابع تغذیه در گیلن باره برای دریافت ویتامین B12 شامل ماهی، گوشت، تخم مرغ و شیر است.

ویتامین B6

ویتامین B6 نیز برای این بیماران ضروری است. منابع غذایی ویتامین B6 شامل سیب درختی، موز، سیب زمینی، آووکادو و پسته است.

رژیم غذایی در گیلن باره با خاصیت ضدالتهابی

رژیم غذایی در گیلن باره که حاوی بسیاری از اسیدهای چرب ضروری موجود در ماهی های روغنی، آجیل، دانه ها و هم چنین روغن زیتون است، توصیه می شود.

ویتامین  A و E

غذاهای غنی از ویتامین A مانند میوه ها، سبزیجات و آووکادو؛ ویتامین E مانند کنجد و تخمه کدو به کاهش التهاب کمک می کنند.

غذاهایی که در تغذیه در گیلن باره باید از آن ها اجتناب شود

غذاهایی هستند که در تولید انرژی و خلق و خو تداخل ایجاد می کنند. چنین غذاهایی هورمون آدرنالین را تحریک می کنند و در نهایت باعث تحرک بیش ازحد و بعضا نشاط بیش ازحد می شوند. نمونه این موارد عبارتند از: الکل، چای، قهوه، نوشیدنی های گازدار، کیک، بیسکویت و شیرینی. رژیم هایی که در آن ها چربی های اشباع حداقلی هستند باعث کند شدن روند تخریب غلاف میلین می شوند.

منابع

  1. Angabin teb
  2. kansas health system

برای مطالعه بیشتر در مورد کاردرمانی و فیزیوتراپی در گیلن باره، لینک های زیر را بزنید.

کاردرمانی در گیلن باره ؛ توانبخشی و فاز های مختلف بیماری

فیزیوتراپی در گیلن باره ؛ مداخلات توانبخشی و اهداف آن

 

بیماری ها و مشکلاتفیزیوتراپیکاردرمانیگیلن باره

تغذیه در گیلن بارهدرمان گیلن بارهرژیم غذایی در گیلن بارهرژیم غذایی ضد التهاب در گیلن بارهرژیم غذایی گیاهی در گیلن بارهرژیم غذایی مناسب گیلن باره

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *